Krydret lammegryde med mynteyoghurt
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
En fyldig lammegryde med varme krydderier er god mad på en festlig hverdag eller i en weekend, hvor du har god tid.
Ingredienser
Sådan gør du
Pres citronerne, så saften kan bruges. Skær lammekødet i tern på 5 x 5 cm, og læg dem i en skål. Tilsæt olivenolie, citronsaft, friskrevet ingefær og garam masala, og brug hænderne til at massere det hele godt ind i kødet. Dæk kødet til, og stil det på køl i 2 timer.
Pil og hak løgene. Steg dem i olivenolie i en stegegryde ved middel varme, uden at de tager farve. Brun kødet ad flere omgange, og stil det til side.
Tænd ovnen på 200º. Kom al kødet tilbage i gryden, og tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og bouillon.
Læg låg på, og sæt retten i ovnen i 1½ time (kan gryden ikke tåle at komme i ovnen, kan du i stedet bruge et ovnfad, som du dækker med låg eller alufolie).
Rør yoghurt sammen med finthakket mynte og olivenolie, og servér som tilbehør til lammegryden sammen med kogte ris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk