Krydret lam med fetacreme, granatæble og fladbrød
Servér lammekødet på en bund af lækker fetacreme, og giv lune fladbrød til.

0-30 min.
(0)
26. oktober 2023 af Pernille SkjødtFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- lammeculotte
- 400 g
- tandoorikrydderi
- 1½ spsk.
- stødt spidskommen
- 1 tsk.
- salt og peber
- olivenolie til stegning
Fetacreme
- feta
- 150 g
- cremefraiche 18 %
- 1½ dl
- citronsaft
- 1 tsk.
- salt og peber
Topping
- granatæbler
- 1
- forårsløg
- ½ bundter
- friske røde chilier
- 1
Til servering
- blandet grøn salat
- 3 håndfulde
- feta
- 75 g
- fladbrød
Sådan gør du
Skær lammeculotten i mindre tern, og vend dem med krydderier i en skål.
Steg lammekødet i olie på en pande i ca. 5 minutter, til det er gyldent og gennemstegt.
Fetacreme
Smuldr fetaen i små stykker ned i en skål, og mas dem let med en gaffel. Tilsæt cremefraiche, citronsaft, salt og peber, og bland godt sammen. Tilsæt lidt koldt vand, hvis cremen er for fast.
Topping
Flæk granatæblet, bank de rubinrøde kerner ud med bagsiden af en grydeske, og kassér de hvide hinder. Skyl forårsløgene, og skær dem i tynde skiver på skrå. Skyl chilien, og hak den fint.
Servering
Skyl og slyng salaten. Smør fetacremen ud på 4 tallerkner. Fordel salat, lam, forårsløg, chili, smuldret feta og granatæblekerner ovenpå, og servér med lune fladbrød.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner