Krydret lam med couscoussalat
15. marts 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Sæt en eksotisk lammeret på bordet, der smager og dufter af indiske himmelstrøg.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog couscous efter anvisningen på emballagen. Kør en gaffel igennem den kogte couscous, så den løsner sig. Vend couscoussen med krydderier og olie i en skål. Smag til med salt og peber.
Skyl grønkålen, og hak den fint. Hak koriander og mynte groft. Pil rødløget, og skær det i små tern. Skær granatæblet i halve, og bank kernerne ud med bagsiden af en grydeske. Kassér de hvide hinder.
Vend couscous med grønkål, krydderurter (gem lidt mynte til raitaen),rødløg, granatæblekerner og limesaft.
Skyl agurken, og skær den i små tern. Skyl forårsløget, og skær det i tynde skiver. Rør yoghurt med agurk, spidskommen, chiliflager og salt i en skål. Top med forårsløg, mynte og granatæblekerner.
Skær lammekødet i grove tern, og vend dem med salt og garam masalsa i en skål. Steg lammeternene i olie på en pande i 5-6 minutter, til de er godt brunet og gennemstegt. Krydr med salt, peber og evt. et ekstra drys garam masala.
Anret couscous på et stort fad, og top med stegt lammekød. Servér med raita og evt. brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk