Krydret lakseside med avocado-tomat-salsa
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Giv laksen masser af skøn smag med en cubansk inspireret marinade med citrusfrugter og grøn chili.
Bemærk
Marinering: 30 minutter. Ovntid: 20 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg. Fjern kernerne fra chilien. Pres saften af limefrugten og appelsinen. Blend løg, hvidløg og chili med olivenolie, limesaft, appelsinsaft, spidskommen, salt og peber.
Læg laksen i et ovnfast fad, og fordel marinaden over. Lad det trække i 30 minutter.
Skær cherrytomater og avocadoer i små tern, og bland dem i en skål. Pres saften af limefrugten. Tilsæt limesaft, olivenolie, finthakket koriander og presset hvidløg, og rør rundt. Smag til med salt og peber, og stil salsaen på køl indtil servering.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Tænd ovnen på 200°. Bag laksesiden i ca. 20 minutter, til kødet er saftigt og gennemstegt. Servér med salsa, ris og limefrugt skåret i både.
Tip!
Marinaden er også perfekt til laksebøffer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk