Krydret laks med ristede kikærter og mynte-yoghurt
17. maj 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Smør laksen med en krydret blanding af karrypasta, ingefær og mangochutney, der gør fisken ekstra krydret og smagfuld.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Skræl ingefæren, og riv den fint. Bland den med karrypasta, mangochutney og citronsaft i en skål, og krydr med salt og peber.
Smør laksen med blandingen, læg den i et ovnfad, og bag den i ovnen i 15 minutter.
Skræl agurken, og flæk den på langs. Skrab kernerne ud med en teske, og skær agurken i skiver. Drys agurkeskiverne med salt, og lad dem trække i 10 minutter.
Skyl mynten, gem lidt blade til servering, og hak resten fint. Riv citronskallen fint. Skyl saltet af agurkeskiverne, og dup dem tørre.
Bland yoghurten sammen med mynte, citronskal og agurkeskiver i en skål. Smag til med salt.
Skyl kikærterne i koldt vand, afdryp og rist dem i karrypasta på en pande i ca. 5 minutter, til de er gyldne og let sprøde.
Skyl og tør spinaten. Drys ristede kikærter og spinat over laksen sammen med de gemte mynteblade. Servér med mynte-yoghurt og brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk