Krydret laks med ristede kikærter og mynte-yoghurt

17. maj 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Smør laksen med en krydret blanding af karrypasta, ingefær og mangochutney, der gør fisken ekstra krydret og smagfuld.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225°. Skræl ingefæren, og riv den fint. Bland den med karrypasta, mangochutney og citronsaft i en skål, og krydr med salt og peber.
Smør laksen med blandingen, læg den i et ovnfad, og bag den i ovnen i 15 minutter.
Skræl agurken, og flæk den på langs. Skrab kernerne ud med en teske, og skær agurken i skiver. Drys agurkeskiverne med salt, og lad dem trække i 10 minutter.
Skyl mynten, gem lidt blade til servering, og hak resten fint. Riv citronskallen fint. Skyl saltet af agurkeskiverne, og dup dem tørre.
Bland yoghurten sammen med mynte, citronskal og agurkeskiver i en skål. Smag til med salt.
Skyl kikærterne i koldt vand, afdryp og rist dem i karrypasta på en pande i ca. 5 minutter, til de er gyldne og let sprøde.
Skyl og tør spinaten. Drys ristede kikærter og spinat over laksen sammen med de gemte mynteblade. Servér med mynte-yoghurt og brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar