Krydret kyllingesuppe med kokosmælk

En krydret suppe med kylling og kokosmælk, der gør sig rigtig godt på kolde dage, hvor varmen skal komme helt indefra.

Krydret kyllingesuppe med kokosmælk
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
kyllingebrystfilet
800 g
sesamolie til stegning
3 spsk.
(banan) skalotteløg
2
hvidløg
2 fed
frisk ingefær
2 cm
usprøjtet citroner
½
karry
3 spsk.
stødt spidskommen
1 spsk.
stødt koriander
1 spsk.
salt
peber
hønsebouillon
1 liter
kokosmælk
2 dåser
tørrede kaffir-limeblade (valgfrit)
3
usprøjtet limefrugter
1
friske røde chilier
½
edamamebønner uden bælg, fra frost
200 g

Til servering

frisk koriander
1 bundter
forårsløg
1 bundter
brød (fx naanbrød)
1

Sådan gør du

Skær kyllingekødet i mundrette stykker, og steg dem i sesamolie i en gryde.
Pil skalotteløg og hvidløg, skær dem i skiver, og steg dem let sammen med kyllingekødet. Skræl ingefærstykket, og hak det fint. Riv citronskallen fint. Krydr kyllingekødet med karry, spidskommen, koriander, ingefær, citronskal, salt og peber.
Hæld bouillon og kokosmælk i gryden. Tilsæt evt. kaffir-limeblade. Kog suppen i 10 minutter.
Riv skallen på limefrugten fint, og pres saften. Hak chilien fint, og fjern evt. kernerne. Hæld de frosne edamamebønner i suppen, og lad suppen simre i yderligere 5 minutter. Smag til med limeskal, limesaft og chili.

Servering

Hak koriander og forårsløg, og drys det over suppen. Servér med brød til.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'