Krydret kyllingesuppe med kokosmælk
En krydret suppe med kylling og kokosmælk, der gør sig rigtig godt på kolde dage, hvor varmen skal komme helt indefra.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- kyllingebrystfilet
- 800 g
- sesamolie til stegning
- 3 spsk.
- (banan) skalotteløg
- 2
- hvidløg
- 2 fed
- frisk ingefær
- 2 cm
- usprøjtet citroner
- ½
- karry
- 3 spsk.
- stødt spidskommen
- 1 spsk.
- stødt koriander
- 1 spsk.
- salt
- peber
- hønsebouillon
- 1 liter
- kokosmælk
- 2 dåser
- tørrede kaffir-limeblade (valgfrit)
- 3
- usprøjtet limefrugter
- 1
- friske røde chilier
- ½
- edamamebønner uden bælg, fra frost
- 200 g
Til servering
- frisk koriander
- 1 bundter
- forårsløg
- 1 bundter
- brød (fx naanbrød)
- 1
Sådan gør du
Skær kyllingekødet i mundrette stykker, og steg dem i sesamolie i en gryde.
Pil skalotteløg og hvidløg, skær dem i skiver, og steg dem let sammen med kyllingekødet. Skræl ingefærstykket, og hak det fint. Riv citronskallen fint. Krydr kyllingekødet med karry, spidskommen, koriander, ingefær, citronskal, salt og peber.
Hæld bouillon og kokosmælk i gryden. Tilsæt evt. kaffir-limeblade. Kog suppen i 10 minutter.
Riv skallen på limefrugten fint, og pres saften. Hak chilien fint, og fjern evt. kernerne. Hæld de frosne edamamebønner i suppen, og lad suppen simre i yderligere 5 minutter. Smag til med limeskal, limesaft og chili.
Servering
Hak koriander og forårsløg, og drys det over suppen. Servér med brød til.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner