Krydret kylling med citron, oliven og bulgur
23. marts 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Spidskommen og paprika giver kyllingen lidt kant. Brug en hel kylling, eller køb en pakke med blandede over- og underlår.
Bemærk
Marinering: Mindst 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Partér kyllingen i 6-8 stykker. Pensl kyllingestykkerne med olie, læg dem i et ovnfad, og drys med spidskommen og paprika. Dæk fadet med husholdningsfilm, og lad kyllingen marinere på køl i mindst 1 time (gerne længere).
Tænd ovnen på 200°. Pil løgene, skær dem i både, og fordel løg og oliven i fadet mellem kyllingestykkerne. Riv citronskal over retten, og hæld bouillon i bunden af fadet. Krydr med salt og peber.
Sæt fadet i ovnen i ca. 45 minutter, til kyllingen er mør og gennemstegt.
Kog bulguren efter anvisning på emballagen. Skyl persillen, og hak den fint.
Vend den lune bulgur sammen med persille, olie og citronsaft i en skål, og krydr med salt og peber.
Rist pinjekerner let gyldne på tør pande. Skyl og hak persillen. Drys pinjekerner og persille over kyllingeretten, og servér med bulgur og evt. en skål salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk