Krydret kartoffel-selleri-suppe

En cremet og spicy kartoffel-selleri-suppe med to slags bønner og sprøde brødcroutoner.

Krydret kartoffel-selleri-suppe
31-60 min.

(3)

11. februar 2020 af Camilla Zarah LawesFoto: Wickmann+bendtsen.

Ingredienser

personer

Krydret kartoffel-selleri-suppe

rapsolie
2 spsk.
stødt kardemomme
2 tsk.
stødt spidskommen
2 tsk.
stødt nellike
2 tsk.
chilipulver
1 tsk.
stødt gurkemeje
1 spsk.
knoldselleri
300 g
kartofler
300 g
koncentreret tomatpuré
70 g
grøntsagsbouillon
1 liter
hvide bønner
1 dåser
grønne bønner
300 g

Brødcroutoner

flutes
1
olivenolie
2 spsk.
tørrede chiliflager
1 tsk.
salt

Til servering

friske grønne chilier
1
frisk koriander
1 håndfulde

Sådan gør du

Krydret kartoffel-selleri-suppe

Varm en gryde med olie, og rist krydderierne af. Skræl knoldselleri og kartofler, og skær dem i tern på 2 x 2 cm. Vend dem i krydderierne.
Tilsæt tomatpuré og bouillon, og kog suppen i 20 minutter. Dræn de hvide bønner for væde, og hæld dem i suppen.
Nip og skyl de grønne bønner, og skær dem i små stykker på 3 cm. Vend dem i suppen, og kog den i 2 minutter.

Brødcroutoner

Skær flutet i mundrette stykker, og vend dem i olie, chili og salt. Fordel dem på en bradepande med bagepapir, og bag dem i ovnen i 8 minutter ved 200°.
Skær chilien i skiver. Drys croutonerne på suppen sammen med chiliskiver og frisk koriander, og servér.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'