Krydret kartoffel-selleri-suppe
En cremet og spicy kartoffel-selleri-suppe med to slags bønner og sprøde brødcroutoner.

31-60 min.
(3)
11. februar 2020 af Camilla Zarah LawesFoto: Wickmann+bendtsen.
Ingredienser
personer
Krydret kartoffel-selleri-suppe
- rapsolie
- 2 spsk.
- stødt kardemomme
- 2 tsk.
- stødt spidskommen
- 2 tsk.
- stødt nellike
- 2 tsk.
- chilipulver
- 1 tsk.
- stødt gurkemeje
- 1 spsk.
- knoldselleri
- 300 g
- kartofler
- 300 g
- koncentreret tomatpuré
- 70 g
- grøntsagsbouillon
- 1 liter
- hvide bønner
- 1 dåser
- grønne bønner
- 300 g
Brødcroutoner
- flutes
- 1
- olivenolie
- 2 spsk.
- tørrede chiliflager
- 1 tsk.
- salt
Til servering
- friske grønne chilier
- 1
- frisk koriander
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Krydret kartoffel-selleri-suppe
Varm en gryde med olie, og rist krydderierne af. Skræl knoldselleri og kartofler, og skær dem i tern på 2 x 2 cm. Vend dem i krydderierne.
Tilsæt tomatpuré og bouillon, og kog suppen i 20 minutter. Dræn de hvide bønner for væde, og hæld dem i suppen.
Nip og skyl de grønne bønner, og skær dem i små stykker på 3 cm. Vend dem i suppen, og kog den i 2 minutter.
Brødcroutoner
Skær flutet i mundrette stykker, og vend dem i olie, chili og salt. Fordel dem på en bradepande med bagepapir, og bag dem i ovnen i 8 minutter ved 200°.
Skær chilien i skiver. Drys croutonerne på suppen sammen med chiliskiver og frisk koriander, og servér.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner