Krydret kanelkage med flødeostcreme
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Kanelkage er fuld af varmende krydderier: Kanel, nelliker og vanilje giver kagen en dejlig smag.
Ingredienser
Udstyr
en bageform, 20 x 20 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°, og lad den forvarme. Beklæd bageformen med bagepapir.
Smelt smør, brun farin og kaffe i en gryde ved svag varme, til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen, og afkøl blandingen let.
Rør æggene i blandingen. Bland mel, vaniljekorn, kanel, nelliker og bagepulver sammen, og rør det i dejen. Hæld dejen i formen, og lad den stå, mens cremen laves.
Rør flødeosten blød med en elpisker, og tilsæt æg og sukker. Pisk ganske kort, til cremen akkurat har samlet sig. Fordel cremen jævnt oven på kagedejen.
Bag kagen i ovnen i 25 minutter. Afkøl den på en rist, og skær den i 12 ens firkanter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Ølkage - julens bedste opskrift!
Powered by Froala Editor