Krydret hokkaidosuppe med chili
En vidunderlig græskarsuppe med chili og krydderier, der varmer helt nede fra tæerne og ud i de kolde kinder. Nyd evt. suppen med et lækkert stykke brød.

0-30 min.
(10)
28. oktober 2020 af Timm VladimirFoto: Colombus Leth
Ingredienser
personer
- hokkaidoer
- 1
- skalotteløg
- 3
- hvidløg
- 1 fed
- friske røde chilier
- 1
- gulerødder
- 2
- olivenolie
- 4 spsk.
- garam masala
- 2 spsk.
- salt og peber
- kalvebouillon
- 1 liter
- piskefløde
- 2 dl
- citronsaft
Til servering
- yoghurt naturel 0,1 %
- 2 dl
- frisk koriander
- ½ bundter
- brød
- 4 skiver
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl og flæk græskar, og skrab kernerne ud med en ske.
Skær græskarret i 1 cm tykke skiver – det er ikke nødvendigt at fjerne skallen. Pil og halvér løg. Pil hvidløg. Rens chili. Skræl gulerødder, og skær dem i grove tern.
Læg græskar, løg, hvidløg, chili og gulerødder på en bageplade med bagepapir, og vend det med olie, garam masala, salt og peber.
Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 45 minutter, til de er møre.
Hæld grøntsagerne over i en stor gryde, og tilsæt kalvebouillon. Lad det simre i ca. 15 minutter.
Blend grydens indhold i en blender, og sigt suppen tilbage i en ren gryde. Tilsæt fløde og citronsaft. Kog suppen igennem i 5 minutter.
Servering
Anret suppen i varme skåle, og top med yoghurt og koriander. Servér med brød til.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner