Krydret hokkaidosuppe med chili

En vidunderlig græskarsuppe med chili og krydderier, der varmer helt nede fra tæerne og ud i de kolde kinder. Nyd evt. suppen med et lækkert stykke brød.

Krydret hokkaidosuppe med chili
0-30 min.

(10)

28. oktober 2020 af Timm VladimirFoto: Colombus Leth

Ingredienser

personer
hokkaidoer
1
skalotteløg
3
hvidløg
1 fed
friske røde chilier
1
gulerødder
2
olivenolie
4 spsk.
garam masala
2 spsk.
salt og peber
kalvebouillon
1 liter
piskefløde
2 dl
citronsaft

Til servering

yoghurt naturel 0,1 %
2 dl
frisk koriander
½ bundter
brød
4 skiver

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl og flæk græskar, og skrab kernerne ud med en ske.
Skær græskarret i 1 cm tykke skiver – det er ikke nødvendigt at fjerne skallen. Pil og halvér løg. Pil hvidløg. Rens chili. Skræl gulerødder, og skær dem i grove tern.
Læg græskar, løg, hvidløg, chili og gulerødder på en bageplade med bagepapir, og vend det med olie, garam masala, salt og peber.
Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 45 minutter, til de er møre.
Hæld grøntsagerne over i en stor gryde, og tilsæt kalvebouillon. Lad det simre i ca. 15 minutter.
Blend grydens indhold i en blender, og sigt suppen tilbage i en ren gryde. Tilsæt fløde og citronsaft. Kog suppen igennem i 5 minutter.

Servering

Anret suppen i varme skåle, og top med yoghurt og koriander. Servér med brød til.

Tip!

Garam masala er en indisk krydderiblanding med bl.a. paprika, spidskommen og kardemomme. Det kan udelades, hvis du ønsker en mildere suppe.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'