Krydret gulerodssuppe med sprød bacon
9. oktober 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Forvandl de smukke gulerødder til en kraftfuld suppe, hvor koriander og røgede mandler giver ekstra power til smagen.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Rens og hak chilier, og steg dem let i olie i en stor gryde sammen med løg, hvidløg, paprika og korianderfrø.
Skræl gulerødder og kartoffel, og skær begge dele i grove tern. Lad gulerødderne stege sammen med løg og krydderier i 5 minutter.
Tilsæt kartoffeltern og bouillon. Lad det simre under låg i 20 minutter, til grøntsagerne er godt møre.
Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
Steg baconskiver sprøde på en pande. Afdryp på fedtsugende papir. Servér suppen rygende varm med cremefraiche, smuldret bacon, hakkede mandler og brøndkarse. Spis brød til.
Tip!
Prøv også at røre en smule friskrevet ingefær i suppen – enten i suppegryden eller blot i den enkelte portionsanretning.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk