Krydret gulerodssuppe med ristede kikærter og yoghurt

Varm og krydret gulerodssuppe med masser af smag fra basilikum, spidskommen, chilli og stjerneanis. Den lyser op på enhver mørk aften!

Ingredienser

Sådan gør du

Sæt kikærterne i blød i koldt vand i 1 døgn.
Læg kikærterne i en gryde, hæld rent vand over dem, og bring gryden i kog. Kog kikærterne i 40-45 minutter, til de er møre.
Skræl gulerødderne, pil skalotteløget og hvidløget, og hak det hele i mindre stykker. Kom halvdelen af olien i en gryde, tilsæt løg, hvidløg, chili og stjerneanis, og lad det sautere lidt. Tilsæt gulerødder og rosmarin, og lad det sautere i 4-5 minutter, til gulerødderne begynder at tage lidt farve.
Riv skallen af appelsinen, og pres saften. Hæld begge dele samt vandet i gryden. Bring blandingen i kog, og lad suppen koge i 15-20 minutter, til gulerødderne er møre og stadig har lidt af sin friskhed i smagen tilbage.
Tag rosmarinkvisten op af suppen, tilsæt fløden, og lad suppen koge i yderligere 2 minutter. Blend suppen helt glat. Riv skallen af citronen fint, og pres saften. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt citronsaft. Gem citronskallen til yoghurtdressingen.
Rør yoghurten med citronskal, salt og friskkværnet peber, og lad den trække i 5 minutter.
Rist kikærterne i lidt af olien på en pande, så de bliver sprøde. Krydr med salt og friskkværnet peber, spidskommen og basilikumblade.
Anret den varme suppe i skåle med en god klat yoghurt, ristede kikærter og basilikum på toppen. Dryp med resten af olivenolien.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
20. marts 2019 af .

Foto: Aller Media

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar