Krydret gulerods-squash-kage
16. december 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Dejlig saftig og krydret kage, der gemmer på både gulerødder og squash. Det gør den ikke decideret sund, men trods alt lidt sundere, end hvis det var ren chokolade, ikke?
Ingredienser
Sådan gør du
Varm ovnen op til 175°. Pisk olie og sukker godt sammen. Pisk æggene i 1 ad gangen.
Tilsæt salt, gulerod og squash, og rør det sammen. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen.
Tilsæt rosiner og grofthakkede pekannødder, og rør det hele sammen.
Kom dejen i en smurt lille bradepande.
Bag kagen ca. 30 minutter. Mærk efter med en strikkepind, om kagen er bagt.
Tip!
Brunt bagepulver er en blanding af bagepulver, stødt kanel, stødt nellike, stødt ingefær og stødt allehånde. Det egner sig derfor særligt godt til krydrede kager.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk