Krydret grøntsagssuppe med feta, granatæblekerner og skinke
19. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Rester af grøntsager er oplagte til en god grøntsagssuppe fyldt med krydderier. Det giver et både nemt, sundt og klimavenligt måltid på bordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak skalotteløgene groft. Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i små tern. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter.
Steg løg og grøntsager i smør i en gryde ved middel varme i 2-3 minutter. Tilsæt garam masala og chilisauce, og steg videre i 1 minut. Hæld bouillon over grøntsagerne, og bring det i kog.
Skru ned, og lad suppen småkoge i 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
Blend suppen jævn og glat direkte i gryden med en stavblender. Tilsæt mælk, og varm suppen godt igennem. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Fordel skinkeskiverne på en bageplade med bagepapir, og steg dem sprøde i ovnen i 7-10 minutter. Bræk den sprøde skinke i mindre stykker.
Bank kernerne ud af granatæblet, og kassér de hvide hinder. Anret suppen i skåle, og top med sprød skinke, granatæblekerner og smuldret feta. Servér suppen med brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk