Krydret gris med ris og grøntsager
19. juni 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Frisk ingefær og garam masala giver svinekødet masser af eksotisk smag og ikke mindst duft i hele køkkenet.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løget, og skær det i små tern. Pil hvidløgene, og hak dem fint. Skræl ingefæren, og skær den i strimler.
Steg løg og hvidløg i olie på en pande i 2 minutter. Tilsæt kød, ingefær og garam masala, og steg i 3 minutter. Tilsæt gurkemeje, vand og fløde, og kog i 6-7 minutter. Smag til med salt, peber og evt. mere garam masala.
Skræl gulerødderne, og skær dem i papirtynde strimler på langs, f.eks. på et mandolinjern. Skyl og pluk persillen, og hak den groft.
Vend gulerødder med persille, limesaft, olivenolie, salt og peber i en skål.
Anret ris i skåle eller dybe tallerkner. Fordel krydret gris og topping over, drys med rosiner, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk