Krydret flæskesteg med sprød kålsalat

Tanken om flæskesteg med sprøde svær og saftigt kød får både store og små til at kaste forventningsfulde blikke gennem ovnlågen.

Bemærk
Trækketid, syltede løg: Mindst 2 timer. Ovntid: 3 timer.

Ingredienser

Udstyr

kødsnor

Sådan gør du

Tænd ovnen på 120°.
Riv citronskal, og pres saften. Skyl og hak persille, timian, rosmarin og salvie. Pil og hak hvidløg. Bland alle ingredienser til krydderblandingen i en skål.
Skær en dyb lomme ind i flæskestegens side, nogenlunde midt i. Fyld krydderblandingen i lommen, og bind flæskestegen sammen med kødsnor. Krydr med salt, og gnid også godt med salt mellem sværene.
Læg stegen i et ovnfast fad. Læg evt. en smule sammenkrøllet alufolie under, så sværen ligger vandret. Hæld lidt vand i bunden af fadet, og steg flæskestegen i ovnen i 2½-3 timer. Hvis sværene ikke er blevet helt sprøde, så giv stegen et par minutter på grillfunktion til sidst.
Pil rødløg, og skær dem i smalle både. Læg dem i et sylteglas eller en skål. Kog eddike og sukker sammen i en gryde. Hæld den varme eddikelage over løgene, og lad dem stå på køl i et par timer.
Rist hasselnødder let på en tør pande. Hak dem groft. Rens og rib kålen, og hak den mellemgroft. Skyl og skær æblerne i tern, og bland kål, æbler og nødder. Top salaten med syltede rødløg.
Servér flæskestegen med kogte kartofler og kålsalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. november 2018 af .

Foto: Line Falck Christensen

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar