Krydret brydebrød med cheddar og mozzarella
12. juni 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Et lækkert madbrød spækket med ost og gode krydderier. Servér det som appetitvækker før en gæstemiddag, eller brug det som tilbehør til en portion varm suppe.
Bemærk
Hævetid: I alt 1,5 time.
Ingredienser
Udstyr
en aflang brødform, ca. 1,5 l
Sådan gør du
Hæld det lunkne vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt og ølandshvedemel, og rør godt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen er glat og fast og netop slipper skålens kanter.
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time.
Rul dejen ud med en kagerulle til en stor firkant på ca. 30 x 40 cm. Smør cremefraiche ud på dejen i et tyndt lag. Drys de 2 slags ost ud over dejen i et jævnt lag, og krydr med salt, peber, cajunkrydderi, oregano og rosmarin. Skyl og hak persillen fint, og drys den ud over dejen til sidst.
Skær dejen ud i 4 aflange strimler på den lange led. Læg alle strimlerne oven på hinanden i en stor bunke. Skær bunken af fyldt dej i lige store stykker i det antal, du ønsker, og stil dem på højkant ned i en aflang brødform beklædt med bagepapir. Lad brødet hæve tildækket i formen i 30 minutter.
Varm ovnen op til 200°. Pensl brødet med sammenpisket æg, og bag det i ovnen i ca. 20 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Servér brydebrødet lunt og friskbagt, mens osten stadig er smeltet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk