Krydret æblekage med ostecreme
22. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Ostecremen minder om den, man får på en gulerodskage, men den passer også fortrinligt til den luftige og krydrede æblekage. Smag selv!
Ingredienser
Udstyr
en randform eller springform, 22-24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggeblommerne sammen med farin med en elpisker, og hæld olie i, mens du pisker.
Bland mel med bagepulver, natron, salt, kanel og stødt nellike. Sigt melblandingen i dejen, og vend rundt med en ske eller en dejskraber. Skyl og riv æblerne groft. Hak nødderne groft, og rør revet æble og hakkede nødder i dejen.
Pisk æggehviderne helt stive i en ren skål med en elpisker, og vend dem forsigtigt i dejen. Pensl formen med lidt olie, og fordel dejen i formen. Bag kagen nederst i ovnen i 40-45 minutter.
Pres saften, og riv skallen af limefrugten. Rør saft og skal sammen med flødeost og flormelis. Fordel cremen oven på den afkølede kage.
Skyl og skær æblet i papirtynde både, og pynt kagen med æbleskiverne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk