Krydrede muslinger med tzatziki
Servér krydrede muslinger med tzatziki, som en rustik forret eller som luksuriøs hverdagsmad!

31-60 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
- friske blåmuslinger
- 3 kg
- smagsneutral olie til stegning
- 3 spsk.
- hvidløg
- 3 fed
- chilipulver
- 1 spsk.
- karry
- 1 spsk.
- hakkede tomater
- 2 dåser
- frisk koriander
- 1 bundter
- salt
- peber
Tzatziki
- agurker
- 1
- frisk mynte
- 5 stilke
- græsk yoghurt 10 %
- 4 dl
- salt
- peber
Til servering
- brød
- 8 skiver
Sådan gør du
Skyl og skrub muslingerne i rindende koldt vand. Smid de muslinger ud, som ikke vil lukke sig, eller hvor skallen er i stykker. Du skal kun bruge muslinger, som er lukkede og hele. Dup dem tørre i et rent viskestykke.
Varm en stor gryde op med olie, og rist knust hvidløg, chili og karry i gryden sammen med muslingerne.
Blend tomater fra dåse med koriander, salt og peber, brug en stavblender eller en blender. Hæld tomatblandingen over muslingerne i gryden, læg låg på, og lad muslingerne dampe et par minutter, til de åbner sig.
Tzatziki
Skyl agurken, riv den groft, og vrid væden fra. Hak mynten fint. Rør revet agurk sammen med yoghurt, og smag til med mynte, salt og peber.
Servering
Rist brødet på en varm (grill)pande. Servér de krydrede muslinger med ristet brød og tzatziki.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner