Krydrede laksespyd med bønne- og linsesalat
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Sæt aftensmaden på spyd – det er både superlækkert og dejligt praktisk.
Ingredienser
Udstyr
grillspyd
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær skindet af laksen, og skær den i store stykker. Skær citronen i kvarte. Fordel laksestykker og citron på spyd. Læg spyddene i et ovnfast fad.
Hak citrontimian. Knus rosenpeber let i en morter. Pres hvidløget ned i morteren, og tilsæt citrontimian og olivenolie.
Dryp krydderblandingen over laksespyddene, og steg dem i ovnen i 15-20 minutter.
Skyl linserne under koldt vand. Kog dem i vand tilsat bouillon i 15 minutter, til de er møre med et let bid.
Lad de grønne bønner koge med i de sidste 4 minutter af kogetiden. Hæld vandet fra, og afkøl linser og bønner under rindende koldt vand.
Rør sennep og eddike sammen. Tilsæt olie, og rør, til du får en ensartet dressing. Pisk kærnemælk i, og smag til med salt og peber.
Fordel dressingen over bønne- og linsesalaten, og servér som tilbehør til spyddene.
Tip!
Citrontimian og hvidløg giver laksen en ekstra lækker smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk