Krydrede kyllingefrikadeller og jordskok-æblesalat
19. marts 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Martin Tanggaard
Kyllingefrikadeller smager mildt, så i den her version har vi tilsat godt med chili og hvidløg. Lav gerne en stor portion, og fyld fryseren op. Den syrlige jordskok-æblesalat giver et dejligt modspil til de krydrede frikadeller.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingebryst i mindre stykker, og hak en halv chili fint. Tag resten af chilien og lidt persille fra til servering. Blend alle de øvrige ingredienser til en lind fars. Lad den hvile køligt, imens du tilbereder salaten.
Form frikadeller af farsen, og steg dem i en blanding af smør og olie ved middel varme på alle siderne, til de er gennemstegte.
Riv jordskokker og æbler. Dæk dem med det samme med eddike og citronsaft.
Pisk fløden let med en gaffel. Rør skyr, karry og dijonsennep sammen. Vend flødeskummet i, og rør dernæst forsigtigt salaten sammen. Smag til med salt og peber.
Servér kyllingefrikadellerne med jordskok-æblesalaten, og drys med grofthakket persille og chiliringe ved servering. Spis godt brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk