Krydrede kødboller med grillet peberfrugt og kartoffelsalat
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Denne kartoffelsalat er et kærkomment og lidt lettere alternativ til den traditionelle danske med cremefraichedressing.
Ingredienser
Udstyr
træspyd
Sådan gør du
Læg spyddene i vand i ½ time.
Rør kødet med salt, og tilsæt havregryn, oregano, persille, hvedemel og knust hvidløg. Justér konsistensen med danskvand, så du får en let klistret fars. Skær fetaen i små stykker, og vend dem i farsen.
Fugt hænderne med lidt vand, og tril kødet til kødboller på størrelse med en 5-krone. Sæt dem på spyd, og pensl dem med olie.
Grill kødbollerne, til de er netop gennemstegte. Det tager ca. 5-8 minutter. Husk at vende spyddene undervejs.
Pensl peberfrugterne med olie, og grill dem, så de bliver let brændte. Herefter er skallen lige til at pille af, og de søde peberfrugter er klar til at spise.
Rør olie, eddike, salt, peber, sukker, finthakket purløg og finthakket dild sammen i en skål. Skær kartoflerne i halve, og vend dem i dressingen sammen med smuldret feta.
Anret kødbollespyddene med grillet peberfrugt og kartoffelsalat.
Tip!
Du kan sagtens grille andre grøntsager sammen med eller i stedet for snackpeberfrugterne, fx squash og aubergine.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk