Krydrede kødboller i tomatsauce

Orientalske krydderier og de tørrede tranebær giver kødbollerne masser af smag – og nyt liv til en traditionel hverdagsret.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør det hakkede oksekød sejt med salt. Rist korianderfrø, spidskommen og fennikelfrø på en tør pande, til frøene begynder at poppe. Stød dem i en morter.
Riv skal af citronen. Rør de ristede krydderier i farsen sammen med finthakket hvidløg, æg, persille og citronskal.
Form farsen til små kødboller på samme størrelse.
Steg kødbollerne i olivenolie på en dyb pande ved god varme. Ryst panden jævnligt, så kødbollerne bliver ved med at være runde.
Pil og hak skalotteløg og hvidløg, og lad det stege på panden sammen med kødbollerne et øjeblik. Hæld hvidvin, hakkede tomater, bouillon og tranebær på panden, og lad det simre ved svag varme i 5 minutter.
Bælg hestebønnerne, og lad dem koge med i yderligere 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Pynt retten med plukket dild og mynte, og servér med græsk yoghurt og groft brød som tilbehør.

Tip!

Spar tid ved komfuret ved at forme kødbollerne med en isske, så de bliver helt runde, og lægge dem i et ovnfast fad. Hæld løg, hvidløg, hvidvin, tomat, bouillon og tranebær over, og steg dem i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Lea Kaae Hansen, Skovdal Nord

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar