Krydrede frikadeller og gulerodssalat med rød karry
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Thailandsk mad får styrke af chili og har masser af smag fra friske krydderier som fx ingefær, hvidløg, citrongræs og limefrugt.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Pil hvidløget, og skræl ingefæren. Riv hvidløg og ingefær fint. Hak den nederste tredjedel (den tykke ende) af citrongræsset meget fint.
Rør hvidløg, ingefær og citrongræs sammen med svinekød og salt. Rør ægget i kødet. Tilsæt hvedemel, og spæd op med kokosmælk.
Form farsen til små frikadeller, og steg dem på en varm pande med olie, til de er gennemstegte og gyldne på begge sider.
Rør karrypasta og kokosmælk sammen i en stor skål. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler. Skær forårsløgene i skiver. Bland gulerødder og løg grundigt med dressingen.
Smag salaten til med fiskesauce, limesaft og sukker i en balance, hvor man ikke smager det ene mere end det andet. Smag evt. til med lidt salt. Drys med grofthakket koriander.
Server frikadellerne med gulerodssalat, kogte ris og limebåde til at dryppe med.
Tip!
Salaten kan laves med hvidkål, glaskål eller blomkål i stedet for gulerødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk