Krydderspecier med creme

14. december 2017 af .

Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic

De her lækre julesmåkager er lagt sammen med en delikat creme, der kommer til syne i hjertet i midten. De er både fine at servere og smager hammergodt.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak smørret, og hæld det i en skål. Sigt mel, flormelis, kardemomme, ingefær, nellike og muskatnød i skålen.
Ælt blandingen sammen, indtil dejen bliver jævn. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet natten over.
Tænd ovnen på 225°. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik cirkler med en udstikker eller et glas.
Udstik halvdelen af cirklerne yderligere med en hjerteformet udstikker.
Flyt specierne over på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 4 minutter, eller lige indtil de begynder at tage farve. Tag specierne ud af ovnen, og lad dem køle helt af.
Hæld flødeost i en skål, og tilsæt flormelis lidt ad gangen under omrøring. Fortsæt, indtil konsistensen er tyk og cremet.
Smør et godt lag flødeost på hver af de runde specier, og saml 1 rund specie med 1 hjerteudstukket specie som en sandwich.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar