Kryddersnaps med enebær og rosmarin
11. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
En smagfuld og krydret snaps med rosmarin og enebær, der er nem at lave. Snapsen skal trække i mindst 10 dage, gerne længere. Drik snapsen til julefrokostens sild, eller bland den op med tonic for en forfriskende G&T.
Bemærk
Trækketid: Mindst 10 dage, gerne længere.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær skallen af citronen i tynde strimler uden at få den hvide, bitre hinde med. Skyl og tør rosmarinkvistene.
Læg citronskaller, rosmarinkviste og enebær i et rent og skyllet sylteglas.
Hæld snapsen over, så alle råvarerne er dækket. Sæt et tætsluttende låg på, og lad snapsen trække et mørkt og køligt sted i 10 dage.
Si snapsen efter de 10 dage, og hæld den på en ren og skoldet flaske med låg. Opbevar snapsen på køl, og servér den iskold.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk