Kryddersmåkager til juletræet
30. december 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Kan du lade være med at spise småkagerne, når de kommer ud af ovnen, har du mulighed for at lave det fineste pynt til juletræet. Brug fantasien, og dekorér kagerne, inden du hænger dem op derhjemme.
Bemærk
Køletid: 24 timer.
Ingredienser
Udstyr
Kageudstikkere
Sådan gør du
Smelt smør, sirup, brun farin og fløde i en gryde ved lav varme. Rør rundt med en træske.
Tilsæt krydderier, hvedemel og natron, og arbejd dejen sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst 12 timer.
Tænd ovnen på 225°. Rul dejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle, ca. 2-3 mm tyk. Stik kager ud, og placér dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kagerne i ovnen i 4-5 minutter. Brug en tandstik eller lignende og stik små hul i hjørnet af kagerne, så snart de er ude af ovnen. Venter du for længe, bliver kagerne for hårde. Lad kagerne afkøle helt på en rist.
Rør flormelis og æggehvide til glasur i en skål med en ske. Er glasuren for tyk, kan du tilsætte lidt vand. Hæld glasuren i en sprøjtepose, og pynt kagerne.
Sæt en tynd snor i hver kage, og brug dem i f.eks. juletræet.
Tip!
Rør lidt frugtfarve i glasuren, og pynt kagerne med lyserød og lysegrøn glasur.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk