Kryddersmåkager med appelsin

Kryddersmåkagen er den vigtigste julesmåkage i Sverige. Her er den klassiske svenske opskrift piftet op med appelsin.

Bemærk
Køletid: 24 timer.

Ingredienser

Udstyr

Udstyr
Kageudstikkere
1 engangssprøjtepose eller 1 sprøjtepose med spids tylle

Sådan gør du

Smelt smør, sirup, brun farin og piskefløde i en gryde, og sluk for varmen.
Riv appelsinskallen, og rør appelsinskal, krydderier, hvedemel og natron i gryden.
Ælt dejen sammen, og lad den køle af.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 24 timer. Dejen kan også fryses.
Tænd ovnen på 225°. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Stik dejen ud, og læg småkagerne på bageplader beklædt med bagepapir.
Bag dem i ovnen i ca. 5 minutter.
Pisk forsigtigt æggehvide og flormelis sammen i en skål, indtil glasuren er stiv.
Fyld glasuren i en engangssprøjtepose, og klip et lille hul i spidsen. Dekorér kagerne med glasur.

Tip!

Dejen til kagerne kan fryses. Pak den godt ind i husholdningsfilm, inden du lægger den i fryseren.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
4. februar 2020 af .

Foto: Martin Tanggaard

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar