Kryddersmåkager med appelsin
4. februar 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Kryddersmåkagen er den vigtigste julesmåkage i Sverige. Her er den klassiske svenske opskrift piftet op med appelsin.
Bemærk
Køletid: 24 timer.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
Kageudstikkere
1 engangssprøjtepose eller 1 sprøjtepose med spids tylle
Sådan gør du
Smelt smør, sirup, brun farin og piskefløde i en gryde, og sluk for varmen.
Riv appelsinskallen, og rør appelsinskal, krydderier, hvedemel og natron i gryden.
Ælt dejen sammen, og lad den køle af.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 24 timer. Dejen kan også fryses.
Tænd ovnen på 225°. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Stik dejen ud, og læg småkagerne på bageplader beklædt med bagepapir.
Bag dem i ovnen i ca. 5 minutter.
Pisk forsigtigt æggehvide og flormelis sammen i en skål, indtil glasuren er stiv.
Fyld glasuren i en engangssprøjtepose, og klip et lille hul i spidsen. Dekorér kagerne med glasur.
Tip!
Dejen til kagerne kan fryses. Pak den godt ind i husholdningsfilm, inden du lægger den i fryseren.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Flettede julehjerter af småkagedej
Powered by Froala Editor