Kryddermarinerede jordbær med ricottacreme
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Ricotta er en italiensk friskost, som fås i de fleste supermarkeder, og den passer fortrinligt til de marinerede jordbær.
Ingredienser
Sådan gør du
Nip jordbærrene, skær dem i halve, og læg dem i en stor skål.
Bland rørsukker og kanel i en anden skål. Stød de hele peberkorn i en morter. Riv appelsinskallen fint.
Bland knuste peberkorn og appelsinskal med kanelsukkeret. Hæld halvdelen af kanelsukkerblandingen over jordbærrene. Ryst skålen, så kanelsukkeret fordeler sig jævnt. Dryp med balsamico.
Lad jordbærrene marinere ved stuetemperatur i ½-1 time.
Rør ricotta sammen med Amaretto og resten af kanelsukkerblandingen.
Fordel ricottaen i små glas, og top med de kryddermarinerede jordbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk