Krydderlagkage med flødeostecreme
1. december 2018
af
Cecilia Fahlström.
Foto: Stine Christiansen
De mange krydderier får hele hjemmet til at dufte, når kagen bliver bagt. Men find lidt tålmodighed frem – kagen skal køle lidt af, før flødeostecremen kan smøres på.
Ingredienser
Udstyr
To springforme, ca. 17 cm i diameter.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170°. Smør springformene, og drys med mel. Bank overskydende mel ud.
Hak valnødderne, og læg dem i en skål. Bring vandet i kog, og hæld det over valnødderne. Tilsæt natron, og rør rundt. Stil skålen til side.
Pisk smør og sukker sammen med en elpisker i en skål, indtil det er lyst og luftigt. Pisk æg i.
Skrab vaniljekornene fra vaniljestængerne ud. Riv skallen af den halve citron. Bland vaniljekorn, citronsaft og citronskal i dejen, og pisk igen.
Sigt mel, kanel, ingefær, muskat, nelliker og salt sammen i en skål, og hæld det over i skålen med dej under omrøring.
Tilsæt til sidst vand og valnødder, og rør, indtil dejen er jævn og ensartet. Fordel dejen ligeligt i springformene, og bag kagebundene i ovnen i ca. 30 minutter. Lad kagebundene afkøle helt.
Pisk flormelis og smør godt sammen med en elpisker. Tilsæt flødeosten på én gang, og pisk, indtil den er godt blandet med smørret. Skru op på høj hastighed, og pisk videre i ca. 5 minutter, indtil cremen er let og luftig.
Smør et tykt lag flødeostecreme på den nederste kagebund, og placér forsigtigt den øverste bund ovenpå.
Pynt med valnøddekerner, og drys med sigtet flormelis lige inden servering.
Tip!
Pas på ikke at piske flødeostecremen for længe, da cremen så bliver tynd og flydende.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk