Krydderkage med tyttebærsyltetøj

Denne saftige krydderkage med tyttebær og julekrydderier både dufter og smager af jul. Med kanel, kardemomme, ingefær og nelliker i dejen er det den perfekte kage at servere i december.

Krydderkage med tyttebærsyltetøj
0-30 min.

(0)

15. marts 2021 af Linn GrubbströmFoto: Peter Kam

Ingredienser

personer

Krydderkage

smør
100 g
æg
2
sukker
170 g
stødt kanel
1 tsk.
stødt kardemomme
1 tsk.
stødt nellike
1 tsk.
stødt ingefær
1 tsk.
hvedemel
210 g
bagepulver
2 tsk.
yoghurt naturel 3,5 %
1 dl
lys sirup
½ dl
tyttebærsyltetøj
½ dl

Glasur og pynt

flormelis
200 g
citronsaft
2 spsk.
rød skovsyre til pynt

Udstyr

  • 1 springform, ca. 25 cm i diameter.

Sådan gør du

Krydderkage

Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret i en gryde.
Pisk æg og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Vend smørret i skålen.
Bland krydderier, mel og bagepulver sammen. Tilsæt skiftevis mel, yoghurt, sirup og tyttebærsyltetøj, imens du pisker dejen sammen.
Hæld dejen i en fløderand eller en springform, ca. 25 cm i diameter.
Bag kagen i bunden af ovnen i ca. 1 time. Lad kagen køle af på en bagerist.

Glasur og pynt

Bland friskpresset citronsaft i flormelissen lidt ad gangen i en lille skål med en gaffel. Tilsæt mere citronsaft, indtil glasuren er tilpas tyk.
Hæld glasuren over kagen. Pynt evt. kagen med skovsyre.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'