Krydderkage med tyttebærsyltetøj
Denne saftige krydderkage med tyttebær og julekrydderier både dufter og smager af jul. Med kanel, kardemomme, ingefær og nelliker i dejen er det den perfekte kage at servere i december.

0-30 min.
(0)
15. marts 2021 af Linn GrubbströmFoto: Peter Kam
Ingredienser
personer
Krydderkage
- smør
- 100 g
- æg
- 2
- sukker
- 170 g
- stødt kanel
- 1 tsk.
- stødt kardemomme
- 1 tsk.
- stødt nellike
- 1 tsk.
- stødt ingefær
- 1 tsk.
- hvedemel
- 210 g
- bagepulver
- 2 tsk.
- yoghurt naturel 3,5 %
- 1 dl
- lys sirup
- ½ dl
- tyttebærsyltetøj
- ½ dl
Glasur og pynt
- flormelis
- 200 g
- citronsaft
- 2 spsk.
- rød skovsyre til pynt
Udstyr
- 1 springform, ca. 25 cm i diameter.
Sådan gør du
Krydderkage
Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret i en gryde.
Pisk æg og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Vend smørret i skålen.
Bland krydderier, mel og bagepulver sammen. Tilsæt skiftevis mel, yoghurt, sirup og tyttebærsyltetøj, imens du pisker dejen sammen.
Hæld dejen i en fløderand eller en springform, ca. 25 cm i diameter.
Bag kagen i bunden af ovnen i ca. 1 time. Lad kagen køle af på en bagerist.
Glasur og pynt
Bland friskpresset citronsaft i flormelissen lidt ad gangen i en lille skål med en gaffel. Tilsæt mere citronsaft, indtil glasuren er tilpas tyk.
Hæld glasuren over kagen. Pynt evt. kagen med skovsyre.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner