Krydderkage med tyttebærsyltetøj
15. marts 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Denne saftige krydderkage med tyttebær og julekrydderier både dufter og smager af jul. Med kanel, kardemomme, ingefær og nelliker i dejen er det den perfekte kage at servere i december.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 25 cm i diameter.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret i en gryde.
Pisk æg og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Vend smørret i skålen.
Bland krydderier, mel og bagepulver sammen. Tilsæt skiftevis mel, yoghurt, sirup og tyttebærsyltetøj, imens du pisker dejen sammen.
Hæld dejen i en fløderand eller en springform, ca. 25 cm i diameter.
Bag kagen i bunden af ovnen i ca. 1 time. Lad kagen køle af på en bagerist.
Bland friskpresset citronsaft i flormelissen lidt ad gangen i en lille skål med en gaffel. Tilsæt mere citronsaft, indtil glasuren er tilpas tyk.
Hæld glasuren over kagen. Pynt evt. kagen med skovsyre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk