Krydderkage med tørret frugt og nødder

12. december 2017 af .

Foto: Columbus Leth

En krydret kage proppet med nødder, tørrede frugter og en masse hygge! Kagen tager ikke lang tid at røre sammen, men vil glæde enhver gæst.

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 23 cm i diameter

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 180° varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt æggene 1 ad gangen.
Vend mel, bagepulver og krydderier i dejen. Skær abrikoserne i mindre stykker.
Bland mandler, hasselnødder, pistacienødder, abrikoser og rosiner i dejen.
Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir, og bag kagen i ca. 55 minutter.
Tjek med en strikkepind, om kagen er færdigbagt – der må ikke hænge våd dej ved, når du stikker strikkepinden ind i midten af kagen.
Rør en tyk glasur af flormelis og vand. Smør glasur på den afkølede kage. Lad glasuren sætte sig helt, inden du skærer i kagen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar