Krydderkage med tørret frugt og nødder
12. december 2017
af
Anne Moltke Dahl.
Foto: Columbus Leth
En krydret kage proppet med nødder, tørrede frugter og en masse hygge! Kagen tager ikke lang tid at røre sammen, men vil glæde enhver gæst.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 23 cm i diameter
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180° varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt æggene 1 ad gangen.
Vend mel, bagepulver og krydderier i dejen. Skær abrikoserne i mindre stykker.
Bland mandler, hasselnødder, pistacienødder, abrikoser og rosiner i dejen.
Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir, og bag kagen i ca. 55 minutter.
Tjek med en strikkepind, om kagen er færdigbagt – der må ikke hænge våd dej ved, når du stikker strikkepinden ind i midten af kagen.
Rør en tyk glasur af flormelis og vand. Smør glasur på den afkølede kage. Lad glasuren sætte sig helt, inden du skærer i kagen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Powered by Froala Editor