Krydderkage med rosiner og valnødder

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Ingefær, kanel og kardemomme giver denne kage en dejlig krydret julesmag.

Ingredienser

Udstyr

en hjerteformet bageform eller en lille bradepande (25 x 35 cm)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200º. Beklæd bageformen med bagepapir.
Kog vand, rosiner og smør sammen i en lille gryde, til smørret er smeltet. Lad blandingen køle af i 5-10 minutter.
Rør alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål. Tilsæt smørblandingen, og rør til en jævn dej. Pisk æggene let sammen, og rør dem i dejen. Hak valnødder groft, og vend dem i.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter. Tjek med en gaffel eller strikkepind, om kagen er gennembagt. Lad kagen afkøle i formen på en bagerist.

Tip!

Servér kagen, som den er, eller pynt den evt. med sigtet flormelis eller et hjerte af glasur og rosiner.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Prøv også: Klassisk ølkage

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar