Krydderkage med nougat og glasur

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Saftig og lækker krydderkage med blød nougat, der dufter af jul. Top med glasur og snebolde for at få den til at se ekstra luksuriøs ud.

Ingredienser

Udstyr

en aflang brødform, ca. 2 l

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Beklæd brødformen med bagepapir.
Smelt nougat og smør i en varmefast skål over vandbad, og sæt det til side.
Pisk æg, sukker og farin luftigt med en elpisker. Bland mel, bagepulver, natron og alle krydderierne, og sigt denne blanding i æggemassen.
Rør kærnemælk og smeltet nougatsmør i, så dejen bliver jævn. Rør de hele hasselnødder i.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er netop gennembagt. Afkøl i formen, og vend den ud på et fad.
Rør flormelis og æggehvider sammen til en tyk glasur, og smør den ud på kagen.
Pynt kagen med hele og knuste snebolde samt sølvkugler, og sæt den på køl, indtil den skal serveres.

Tip!

Pasteuriserede æggehvider til overs? Brug dem fx til panering, i fars eller til marengs. Æggehviderne kan også fryses ned.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Se også: Klassisk ølkage

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar