Krydderkage med lakridsfrosting
6. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Med lakrids i både kage, frosting og på toppen, kan denne kage kun blive et hit hos lakridselskeren. Servér den til kaffen eller som alternativ til julens æbleskiver.
Bemærk
Bagetid: 35 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en bageform, ca. 20 x 30 cm
en sprøjtepose med stjernetylle
Sådan gør du
Tænd ovnen på 185°. Smelt smørret i en kasserolle, og varm det, til det bliver nøddebrunt. Tag det af varmen, og lad det køle lidt af.
Brug en elpisker og pisk æg og sukker sammen i en stor skål, til det er luftigt. Rør det brunede smør i i en tynd stråle.
Bland mel, bagepulver, lakridspulver, nelliker, kanel og ingefær i skål. Sigt blandingen i æggemassen, og fold dejen sammen, til konsistensen er ensartet.
Hæld dejen i den smurte form, og bag kagen i ovnen i 30-35 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen afkøle helt.
Sigt flormelis og ⅔ af lakridspulveret i en skål. Pisk det bløde smør ind i massen med en elpisker. Tilsæt flødeost, og pisk, til det er luftigt.
Hæld frostingen i en sprøjtepose, og fordel det oven på kagen. Drys med lakridspulver lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk