Krydderkage med lakridsfrosting

6. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Med lakrids i både kage, frosting og på toppen, kan denne kage kun blive et hit hos lakridselskeren. Servér den til kaffen eller som alternativ til julens æbleskiver.

Bemærk
Bagetid: 35 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en bageform, ca. 20 x 30 cm
en sprøjtepose med stjernetylle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 185°. Smelt smørret i en kasserolle, og varm det, til det bliver nøddebrunt. Tag det af varmen, og lad det køle lidt af.
Brug en elpisker og pisk æg og sukker sammen i en stor skål, til det er luftigt. Rør det brunede smør i i en tynd stråle.
Bland mel, bagepulver, lakridspulver, nelliker, kanel og ingefær i skål. Sigt blandingen i æggemassen, og fold dejen sammen, til konsistensen er ensartet.
Hæld dejen i den smurte form, og bag kagen i ovnen i 30-35 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen afkøle helt.
Sigt flormelis og ⅔ af lakridspulveret i en skål. Pisk det bløde smør ind i massen med en elpisker. Tilsæt flødeost, og pisk, til det er luftigt.
Hæld frostingen i en sprøjtepose, og fordel det oven på kagen. Drys med lakridspulver lige inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar