Krydderkage med kaffefrosting og karamel
20. oktober 2020
af
Cecilia Fahlström.
Foto: Stine Christiansen
Den klassiske krydderkage får en helt ny dimension, når den fyldes med lækker kaffefrosting og pyntes med karamel.
Ingredienser
Udstyr
2 springforme, ca. 16 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170°. Beklæd bunden af de 2 springforme med bagepapir, og smør formenes sider.
Pisk smør og sukker lyst og luftigt med en elpisker i en skål. Pisk æg i. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk citronsaft, yoghurt og vaniljekorn i dejen. Sigt mel, krydderier, natron og bagepulver sammen i en anden skål, og vend det i dejen.
Fordel dejen i springformene. Bag kagebundene i ovnen i ca. 25 minutter. Lad dem afkøle helt i formene.
Pisk smør luftigt i en skål, og tilsæt flormelis lidt ad gangen under piskning. Pisk, til frostingen er lys og luftig. Vend kaffe, salt, vaniljeekstrakt og dulce de leche i.
Saml de 2 kagebunde med et tykt lag frosting, og fordel resten af frostingen på toppen.
Pynt med karamelsauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk