Krydderbrød

24. november 2017 af .

Foto: AOP

Dette krydderbrød er et virkelig skønt brød – det smager godt, som det er, men også gerne ristet og med en salt, tør ost. Du kan med fordel bage brødet flere dage i forvejen.

Ingredienser

Udstyr

en aflang brødform

Sådan gør du

Bland hvedemel, rugmel, bagepulver og alle de tørre krydderier sammen.
Pisk smør, æg, honning og marmelade sammen. Hak figner og dadler, og skræl og riv ingefær.
Tilsæt figner, dadler, ingefær og appelsinskal. Hæld vand i, og tilsæt de tørre ingredienser. Rør det hele sammen.
Smør en brødform grundigt, og fyld massen i. Bag krydderbrødet i en forvarmet ovn ved 180° i ca. 1 time og 15 minutter.
Tjek med en strikkepind, at det er færdigbagt. Lad det køle lidt, og vend det ud af formen.
Lad det køle helt inden servering. Brødet er bedst et par dage efter, det er bagt.

Tip!

Du kan med fordel bage brødet flere dage i forvejen. Køl det helt af, og pak det i film.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar