Krydderbrød
24. november 2017
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Dette krydderbrød er et virkelig skønt brød – det smager godt, som det er, men også gerne ristet og med en salt, tør ost. Du kan med fordel bage brødet flere dage i forvejen.
Ingredienser
Udstyr
en aflang brødform
Sådan gør du
Bland hvedemel, rugmel, bagepulver og alle de tørre krydderier sammen.
Pisk smør, æg, honning og marmelade sammen. Hak figner og dadler, og skræl og riv ingefær.
Tilsæt figner, dadler, ingefær og appelsinskal. Hæld vand i, og tilsæt de tørre ingredienser. Rør det hele sammen.
Smør en brødform grundigt, og fyld massen i. Bag krydderbrødet i en forvarmet ovn ved 180° i ca. 1 time og 15 minutter.
Tjek med en strikkepind, at det er færdigbagt. Lad det køle lidt, og vend det ud af formen.
Lad det køle helt inden servering. Brødet er bedst et par dage efter, det er bagt.
Tip!
Du kan med fordel bage brødet flere dage i forvejen. Køl det helt af, og pak det i film.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk