Kringler med risalamande

Har du en rest risalamande tilovers fra juledagene? Brug dem til at bage lækre kringler, du kan servere som en herlig morgenmad eller som snack til kaffen.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål, og tilsæt øl. Rør, til gæren er opløst. Tilsæt honning, salt og risalamande.
Rør hvedemel og maltmel i, og ælt dejen ved medium hastighed med en elpisker eller i en røremaskine. Dejen skal være ret klistret.
Rør dejen igennem i 10 minutter, til den er sammenhængende og smidig, men stadig meget klistret.
Fyld en skål med vand. Gør dine hænder godt våde, tag et stykke af dejen, og form den til en pølse og derefter til en kringle. Læg den på en bageplade med bagepapir.
Forsæt med resten af dejen. Lad kringlerne hæve tildækket i 40 minutter. Bag dem i ovnen ved 225° i 20 minutter.

Tip!

Justér ingredienserne til dejen, hvis du har mere eller mindre risalamande til overs. Måske skal du tilsætte mere eller mindre hvidtøl og mel. Øllet kan også erstattes af vand.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
11. februar 2020 af .

Foto: Skovdal Nordic

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar