Kringle med marcipan og rosiner

En god, sønderjysk gærkringle kan laves på mange måder, men denne version med ægte marcipan går man aldrig fejl af.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt æg og rørsukker, og rør godt. Kom hvedemel og smør i lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Rør marcipan, sukker og smør sammen, gerne med en elpisker.
Rul dejen ud i en lang pølse på et meldrysset bord. Rul dejpølsen flad med en kagerulle, så den bliver ca. 10 cm bred.
Smør marcipanfyldet ud på midten af dejen i en bred stribe. Drys med rosiner. Fold dejen ind over fyldet, og form evt. dejen som en kringle. Læg kringlen over på en bageplade med bagepapir, og lad den hæve tildækket i 1 time.
Tænd ovnen på 200º.
Pensl kringlen med sammenpisket æg, og drys med perlesukker og mandelsplitter. Bag kringlen i ovnen i 20 minutter.
Lad kringlen køle en smule af. Drys evt. med sigtet flormelis, og servér kringlen lun.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar