Kringle med marcipan og rosiner

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

En god, sønderjysk gærkringle kan laves på mange måder, men denne version med ægte marcipan går man aldrig fejl af.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt æg og rørsukker, og rør godt. Kom hvedemel og smør i lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Rør marcipan, sukker og smør sammen, gerne med en elpisker.
Rul dejen ud i en lang pølse på et meldrysset bord. Rul dejpølsen flad med en kagerulle, så den bliver ca. 10 cm bred.
Smør marcipanfyldet ud på midten af dejen i en bred stribe. Drys med rosiner. Fold dejen ind over fyldet, og form evt. dejen som en kringle. Læg kringlen over på en bageplade med bagepapir, og lad den hæve tildækket i 1 time.
Tænd ovnen på 200º.
Pensl kringlen med sammenpisket æg, og drys med perlesukker og mandelsplitter. Bag kringlen i ovnen i 20 minutter.
Lad kringlen køle en smule af. Drys evt. med sigtet flormelis, og servér kringlen lun.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar