Kringle med kanelremonce, rosiner og tranebær
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Hvorfor gå til bageren efter kringle, når man kan bage sin egen julevariant med masser af lækkert fyld?
Bemærk
Hævetid: ½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mælken, og lad det blive lunt. Smuldr gæren i en skål, hæld den lune mælkeblanding over, og rør rundt. Rør salt, sukker, kanel og æg i. Tilsæt mel, og ælt dejen glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.
Tænd ovnen på 180º. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Rul den ud til en lang pølse, og form den til en kringle. Læg den over på en bageplade med bagepapir, og rul den flad med en kagerulle. Skær en bred rille i midten af dejen.
Rør det bløde smør, sukker og kanel sammen med en elpisker. Rør rosiner og tranebær i.
Smør kanelremoncen i rillen på kringlen. Fold kanterne indover, så dejen lukkes sammen omkring fyldet.
Pensl kringlen med sammenpisket æg, og drys med mandelflager og perlesukker i et tyndt lag.
Bag kringlen i ovnen i 20-25 minutter, og afkøl på en rist. Servér gerne kringlen lun.
Tip!
Hvis kringlen ikke skal spises med det samme, er den også velegnet til at fryse og senere lune i ovnen inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk