Krebinetter med urtesmør og hasselbackgulerødder
1. oktober 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
De klassiske krebinetter kender alle, men her får de festligt følgeskab af hjemmerørt urtesmør og opgraderede gulerødder.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør smørret med en gaffel i en skål. Skyl, tør og hak estragon og persille, og rør det i smørret sammen med eddike, salt og peber. Sæt urtesmørret på køl, indtil det skal serveres.
Tænd ovnen på 200°. Skrub gulerødderne, og skær enderne af. Skær mange tynde riller i gulerødderne, men uden at skære helt igennem.
Fordel gulerødderne på en bageplade med bagepapir. Skær evt. en lille flig af bunden på hver gulerod, så de står stabilt. Smelt smørret. Pensl gulerødderne med smør, og krydr med salt, peber og timian. Bag dem møre i ovnen i ca. 45 minutter.
Skrub kartoflerne. Kog dem møre i letsaltet vand. Skyl og tør feldsalat. Skyl og hak persille.
Form kødet til krebinetter, og vend dem i mel krydret med salt, peber og rosmarin. Steg dem i olie på en pande i 4-5 minutter på hver side afhængigt af tykkelsen.
Anret krebinetterne med urtesmør, hasselbackgulerødder og feldsalat. Servér med kogte kartofler drysset med lidt hakket persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk