Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder
4. juni 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En dansk klassiker, der aldrig går af mode.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Tag ærterne ud fra frost. Kog gulerødderne i en gryde med vand i 2-3 minutter, til de er let møre. Afdryp.
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel, og pisk det sammen med et piskeris, til det samler sig. Tilsæt bouillon og mælk lidt ad gangen, og pisk, til saucen er ensartet og uden klumper. Kog saucen igennem i 2-3 minutter, og smag den til med citronsaft, salt og peber. Vend gulerødder og ærter i saucen, og hold den varm, imens du laver krebinetterne.
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand i ca. 15 minutter.
Knæk de nederste, træede ender af aspargesene, og skær dem i mindre stykker. Kog aspargesstykkerne i gryden med kartofler i de sidste 2-3 minutter af kartoflernes kogetid. Hæld vandet fra, og anret kartofler og asparges i en skål.
Form kødet til 4-6 krebinetter, krydr med salt og peber, og vend dem i rugmel.
Steg krebinetterne i smør og olie på en pande i 8-10 minutter i alt, til de er gennemstegte og gyldne på begge sider.
Skyl og hak persillen. Servér krebinetterne med stuvede grøntsager, kogte kartofler og asparges, og pynt med persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk