Kransekagetårn med appelsin, lakrids og hindbær

Hvem har besluttet, at kransekagen skal pyntes på samme måde hvert år? Det sjove ved at bage sin egen kransekage er jo, at du kan være lige så kreativ, som du gerne vil. Hvis der er en aften, man må gå amok, må det være nytårsaften!

Kransekagetårn med appelsin, lakrids og hindbær
31-60 min.

(0)

3. januar 2022 af Linn GrubbströmFoto: Philip Høpner
Bemærk:Køletid: 1 døgn.

Ingredienser

personer

Kransekage

marcipan
500 g
flormelis
100 g
pasteuriserede æggehvider
40 g
usprøjtet appelsiner
1
lakridspulver
1 tsk.

Glasur

pasteuriserede æggehvider
1
flormelis
200 g

Hindbærpynt

sukker
50 g
spiseligt hindbærstøv
10 g
pasteuriserede æggehvider
1

Sådan gør du

Kransekage

Ælt marcipan og flormelis sammen med hænderne i en skål. Tilsæt æggehvide lidt ad gangen, og ælt dejen sammen. Den skal hænge sammen og kunne formes, men må gerne være klistret. Del dejen i to dele. Vej delene, så du er sikker på, de er lige store.
Skyl appelsinen, og riv skallen. Ælt appelsinskal i den ene dej. Ælt lakridspulver i den anden dej. Pak dejene ind i husholdningsfilm, og læg dem på køl til næste dag.
Tænd ovnen på 200°. Vej dejen, og del den op i stykker a 150 g. Rul hvert stykke dej ud til 40 cm.
Skær dejen med lakridssmag i 4 stykker, som er 8, 12, 16 og 20 cm lange. Skær dejen med appelsinsmag i 4 stykker, som er 10, 14, 18 og 22 cm lange. Rul også en lille kugle af appelsindejen. Er der dej tilovers, kan du bage små kransekagestykker og spise som konfekt.
Pres dejen lidt flad med håndfladen, så pølserne bliver mere trekantede. Form dejen til ringe, og placér dem forsigtigt på en bageplade med bagepapir. Læg et skærebræt oven på ringene, og pres forsigtigt ned, så ringene bliver en smule flade på toppen.
Bag ringene i ovnen i 8-10 minutter med en ekstra bageplade under, så de ikke bliver for mørke på undersiden. Lad stykkerne køle af.

Glasur

Rør æggehvide og flormelis sammen til en glasur, og hæld den i en sprøjtepose med et lille hul. Pynt forsigtigt alle ringene med appelsinsmag.

Hindbærpynt

Rør sukker og hindbærstøv sammen i en lille skål. Pensl ringene med lakridssmag med æggehvide, og rul dem i sukkeret. Lad dem tørre ved stuetemperatur.
Byg din kransekage. Brug lidt glasur mellem hvert lag, så ringene sidder fast.

Tip!

Klistrer dine hænder fast til dejen? Skyl dem i koldt vand, så de er lidt fugtige. Nu burde dejen ikke sætte sig fast.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'