Kransekagestykker med ingefær og mandelflager
1. juli 2018
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Kan du lide ingefær, bliver de her små kransekagestykker hurtigt en favorit. Den skarpe og krydrede smag fra ingefæren er et skønt indslag i den søde marcipan.
Bemærk
Hviletid: 1 time eller natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak den syltede ingefær. Bland mandelmel, marcipan, æggehvider og flormelis sammen med ingefær og mandellikør, og ælt massen grundigt sammen, til den er ensartet. Den må ikke være for blød. I så fald tilsætter du en smule mere flormelis.
Lad kransekagemassen stå køligt i mindst 1 time og gerne natten over.
Tril kugler af ca. 1 spsk. kransekagemasse, og rul dem i mandelflagerne. Du skal trykke en smule til, for at mandlerne sætter sig ordentligt fast.
Bag stykkerne på en plade med bagepapir ved 200° i ca. 10-12 minutter, til de er gyldne og sprøde i overfladen.
De vil sætte sig yderligere og blive mere faste, efterhånden som de køler af. Opbevar kransekagestykkerne i en lufttæt beholder.
Tip!
Er du ikke til alkohol, kan det sagtens udelades. Mængden af væde bliver mindre, så justér opskriften med tilsvarende mindre af de tørre ingredienser, så bidderne kan hænge sammen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk