Kransekagestykker med 3 slags fyld

23. marts 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Lav én portion kransekagemasse, og tryl dem om til 3 forskellige stykker kransekage. De er nemme at lave, men svære at modstå. Godt nytår!

Bemærk
Afkøling, kransekagemasse: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør æggehvide og flormelis sammen i en skål. Ælt marcipanen blød, og tilsæt æggehvidemassen lidt ad gangen, imens du ælter. Ælt det godt sammen til en ensartet masse. Læg på køl i 30 minutter. Del kransekagemassen i 3 lige store stykker.
Tril den ene portion kransekagemasse til en aflang stang, ca. 32 cm lang.
Skær nougaten i stænger, der passer i længden med kransekagen. Læg en stang nougat på midten af kransekagemassen, og fold den op omkring nougaten. Form kransekagestangen, så den får den klassiske lidt trekantede kransekagefacon.
Læg den på en bageplade med bagepapir, pensl med en smule æggehvide, og drys med mandelflager.
Riv citronskallen fint, og ælt den sammen med den næste portion kransekagemasse. Tril kransekagemassen til en aflang stang på ca. 32 cm, og form den med fingrene, så den får den klassiske lidt trekantede kransekagefacon. Læg kransekagestangen over på bagepladen.
Tril den sidste portion kransekagemasse til 8 lige store kugler, og tryk en pekannød ned i hver kugle. Fordel dem på bagepladen ved siden af stængerne.
Opvarm ovnen til 200°. Sæt kransekagerne ind i ovnen, og sæt en ekstra bageplade nedenunder, så kransekagerne ikke bliver mørke i bunden. Bag dem i 12-15 minutter, til de er let gyldne. Afkøl på en bagerist.
Skær kransekagestængerne med citronfyld og nougat i mindre stykker. Sigt en smule flormelis over nougatstængerne.
Hak karamelchokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Hæld den smeltede chokolade i et lille kræmmerhus eller en sprøjtepose, og dekorér citronkransekagestangen med karamelchokoladen i tynde striber. Drys med finthakkede pistacienødder og spiseligt sølvstøv.
Hak den mørke chokolade, og smelt den i en skål over vandbad. Dyp bunden af pekannøddestykkerne i chokoladen. Lad chokoladen størkne. Pynt stykkerne med spiseligt guldstøv.
Servér de tre slags kransekage i en skål, pop champagnen, og byd nytåret velkomment!

Tip!

Vil du være i god tid med kransekagebagningen, kan du bage kransekagestykkerne i god tid i forvejen og opbevare dem i fryseren (uden chokolade og pynt). Det bliver de faktisk kun bedre af.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar