Kransekagemuffins

Fine og festlige kransekagemuffins, der gemmer på den lækreste mørke nougat.

Kransekagemuffins
0-30 min.

(2)

21. oktober 2019 af Louisa LorangFoto: Aller Media
Bemærk:Kransekagerne har godt af at blive bagt dagen før, de skal spises. Det bliver konsistensen kun bedre af.

Ingredienser

stk.

Kransekagemuffins

blødt smør
125 g
sukker
125 g
marcipan
125 g
æg
2
hvedemel
50 g
mørk blød nougat
80 g
lidt smør til formen

Topping

marcipan
250 g
flormelis
150 g
æggehvider
60 g
lidt flormelis til drys

Udstyr

  • 1 fast muffinform med 18 små huller (af metal eller silikone)
  • en sprøjtepose med stjernetylle

Sådan gør du

Kransekagemuffins

Tænd ovnen på 175°. Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet. Pisk marcipanen godt sammen med smørmassen.
Tilsæt æggene 1 ad gangen under fortsat piskning. Tilsæt mel, og pisk dejen til en ensartet masse.
Smør hullerne i den faste muffinform, og fyld dej i hullerne. Kom et stykke nougat i hver kage, og bag kagerne i ovnen i 15-20 minutter.
Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle en smule af i formen. Skru ovnen op på 210°.

Topping

Kom marcipan og flormelis i en skål, og pisk det sammen med en elpisker (eller kom det hele i en foodprocessor).
Tilsæt æggehvider, og fyld massen i en sprøjtepose med stjernetylle på. Sprøjt små toppe oven på kagerne.
Bag kagerne i yderligere 10-25 minutter i den varme ovn, eller til kransekagen er gylden. Servér kagerne ved stuetemperatur med et drys sigtet flormelis.

Tip!

Placér evt. en hasselnød eller et cocktailbær i marcipantoppen, før kagerne sættes i ovnen.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'