Kransekagemuffins

21. oktober 2019 af .

Foto: Aller Media

Fine og festlige kransekagemuffins, der gemmer på den lækreste mørke nougat.

Bemærk
Kransekagerne har godt af at blive bagt dagen før, de skal spises. Det bliver konsistensen kun bedre af.

Ingredienser

Udstyr

1 fast muffinform med 18 små huller (af metal eller silikone)
en sprøjtepose med stjernetylle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet. Pisk marcipanen godt sammen med smørmassen.
Tilsæt æggene 1 ad gangen under fortsat piskning. Tilsæt mel, og pisk dejen til en ensartet masse.
Smør hullerne i den faste muffinform, og fyld dej i hullerne. Kom et stykke nougat i hver kage, og bag kagerne i ovnen i 15-20 minutter.
Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle en smule af i formen. Skru ovnen op på 210°.
Kom marcipan og flormelis i en skål, og pisk det sammen med en elpisker (eller kom det hele i en foodprocessor).
Tilsæt æggehvider, og fyld massen i en sprøjtepose med stjernetylle på. Sprøjt små toppe oven på kagerne.
Bag kagerne i yderligere 10-25 minutter i den varme ovn, eller til kransekagen er gylden. Servér kagerne ved stuetemperatur med et drys sigtet flormelis.

Tip!

Placér evt. en hasselnød eller et cocktailbær i marcipantoppen, før kagerne sættes i ovnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar