Kransekagemuffins
Fine og festlige kransekagemuffins, der gemmer på den lækreste mørke nougat.

0-30 min.
(2)
21. oktober 2019 af Louisa LorangFoto: Aller Media
Bemærk:Kransekagerne har godt af at blive bagt dagen før, de skal spises. Det bliver konsistensen kun bedre af.
Ingredienser
stk.
Kransekagemuffins
- blødt smør
- 125 g
- sukker
- 125 g
- marcipan
- 125 g
- æg
- 2
- hvedemel
- 50 g
- mørk blød nougat
- 80 g
- lidt smør til formen
Topping
- marcipan
- 250 g
- flormelis
- 150 g
- æggehvider
- 60 g
- lidt flormelis til drys
Udstyr
- 1 fast muffinform med 18 små huller (af metal eller silikone)
- en sprøjtepose med stjernetylle
Sådan gør du
Kransekagemuffins
Tænd ovnen på 175°. Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet. Pisk marcipanen godt sammen med smørmassen.
Tilsæt æggene 1 ad gangen under fortsat piskning. Tilsæt mel, og pisk dejen til en ensartet masse.
Smør hullerne i den faste muffinform, og fyld dej i hullerne. Kom et stykke nougat i hver kage, og bag kagerne i ovnen i 15-20 minutter.
Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle en smule af i formen. Skru ovnen op på 210°.
Topping
Kom marcipan og flormelis i en skål, og pisk det sammen med en elpisker (eller kom det hele i en foodprocessor).
Tilsæt æggehvider, og fyld massen i en sprøjtepose med stjernetylle på. Sprøjt små toppe oven på kagerne.
Bag kagerne i yderligere 10-25 minutter i den varme ovn, eller til kransekagen er gylden. Servér kagerne ved stuetemperatur med et drys sigtet flormelis.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner