Kransekagekonfekt med hindbærmarmelade
19. juni 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Kransekage kan serveres året rundt og smager godt både til en kop kaffe eller et glas champagne.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør flormelis og æggehvide sammen i en skål – det skal ikke piskes, men blot røres sammen. Riv marcipan groft, og ælt den sammen med æggehvideblandingen til en ensartet masse.
Tænd ovnen på 200°. Fyld kransekagemassen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt 16 små runde kranse ud på en bageplade med bagepapir. Fyld hullet i kransen ud med kransekagemasse, så der er plads til lidt fyld i midten.
Fyld hindbærmarmelade i en sprøjtepose, og sprøjt lidt marmelade ned i fordybningen på hver kransekage. Hak mandler fint, og drys dem over kransekagestykkerne.
Sæt kransekagerne ind i ovnen, og sæt en ekstra bageplade nedenunder, så kransekagerne ikke bliver mørke i bunden. Bag dem i ca. 10 minutter, til de er let gyldne. Afkøl dem helt på en bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk