Kranse med hvid chokolade og havtornmarmelade

3. oktober 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Den syrlige marmelade og søde chokolade er en perfekt kombination i de bløde gærdejs-kranse.

Bemærk
Hævetid: 1½ time

Ingredienser

Sådan gør du

Lun mælken i en gryde, tag gryden af varmen, og rør gæren ud i mælken. Tilsæt kardemomme, salt, sukker, vaniljesukker og æg, og rør det hele godt sammen.
Smuldr smørret i halvdelen af melet i en skål, og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt, til den er blød og smidig. Lad dejen hvile tildækket i 45 minutter.
Skær smørret i tern, og ælt smør og sukker sammen til en remonce i en skål. Hak chokoladen groft.
Rul dejen ud til en stor firkant med en størrelse på ca. 35 x 60 cm på et meldrysset bord. Smør remonce på halvdelen dejen, fordel herefter marmelade, og drys til sidst med chokolade.
Fold den anden halvdel af dejen henover fyldet, og rul evt. dejen lidt mere ud, så den måler ca. 30 x 35 cm. Skær dejen i 2 cm brede strimler, sno dem til spiraler, og form dem til kranse.
Fordel kransene på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med sammenpiskede æg. Lad kransene efterhæve i ca. 45 minutter, til de er dobbelt så store.
Tænd ovnen på 190°, og bag kransene i ovnen i 15-20 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle let, og drys evt. med lidt flormelis inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar