Krakelerede vandbakkelser med jordbær og fløde

24. august 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Disse små franske vandbakkelser kaldes også for choux au craquelin og er forsynet med en knasende sprød sukkertop. Kombinér dem med fløde og jordbær, så er sommerlykken gjort.

Ingredienser

Udstyr

1 sprøjtepose med rund tylle

Sådan gør du

Varm vand og smør op i en gryde, til det når kogepunktet. Tilsæt mel, sukker og salt, og rør kraftigt, til dejen slipper grydens kanter.
Tag gryden af varmen, og lad dejen køle af i 5-7 minutter.
Pisk æggene i en skål, og hæld dem i dejen lidt ad gangen, imens du rører rundt med en træske. Sørg for at arbejde æggene helt ind i dejen, inden du tilsætter mere. Den færdige dej skal være sej og lidt tyk i konsistensen.
Hæld dejen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt 12 runde dejtoppe med en diameter på 5 cm på en bageplade med bagepapir.
Tænd ovnen på 180°. Ælt mel, sukker, salt og smør godt sammen med fingrene. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle, og stik den ud i 12 små cirkler med samme diameter som vandbakkelserne. Placér forsigtigt 1 dejcirkel oven på hver ubagt vandbakkelse på bagepladen.
Bag vandbakkelserne i ovnen i 30-35 minutter. Åbn ikke ovnlågen under bagningen, da vandbakkelserne så vil falde sammen. Tag forsigtigt en enkelt bolle ud af ovnen, og luk ovndøren forsigtigt, ellers kan bollerne falde sammen.
Stil bollen på bordet, og læg mærke til, om den begynder at falde sammen. Stil den straks tilbage i ovnen igen, hvis den gør, og bag alle bollerne i ca. 5 minutter længere. Hvis vandbakkelsen derimod holder faconen fint, tager du alle vandbakkelserne ud af ovnen og stiller dem på en bagerist, til de er helt afkølede.
Pisk fløden til skum i en skål med en elpisker. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i mindre stykker.
Skær toppen af de afkølede vandbakkelser, og fyld dem med flødeskum og jordbærstykker. Læg toppen på igen, og pynt med flødeskum og jordbær. Servér straks.

Tip!

Det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen, imens du bager vandbakkelserne. Åbner du ovnen, falder vandbakkelserne sammen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar