Krakelerede fastelavnsboller med Ferrero Rocher
Den luftige vandbakkelse har fået et sprødt låg af kiks, der svøber sig omkring bollen, når den bliver bagt. Vi har fyldt den med sødt Nutellaskum og pyntet med lækre Ferrero Rocher.

31-60 min.
(0)
25. januar 2024 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
stk.
Vandbakkelser
- vand
- 1½ dl
- smør
- 60 g
- hvedemel
- 85 g
- sukker
- 2 tsk.
- salt
- 2 knsp.
- æg
- 2
Krakeleret kiksetop
- smør
- 85 g
- sukker
- 100 g
- salt
- ¼ tsk.
- hvedemel
- 100 g
Nutellaskum
- piskefløde
- 4 dl
- chokoladesmørepålæg
- 100 g
Pynt
- Ferrero Rocher
- 4
- hasselnøddekerner
- 20 g
Udstyr
- 2 sprøjteposer
- 1 rund tylle
- 1 stjernetylle
Sådan gør du
Vandbakkelser
Varm vand og smør op i en gryde, til det når kogepunktet. Tilsæt mel, sukker og salt, og rør kraftigt med en træske, til dejen slipper grydens kant.
Tag gryden af varmen, og lad dejen køle af i 5 minutter. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk med et piskeris, til dejen samler sig.
Hæld dejen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt 8 store toppe ud på en bageplade med bagepapir.
Krakeleret kiksetop
Ælt alle ingredienser godt sammen til en ensartet dej, og læg dejen på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og stik den ud i 8 cirkler med samme diameter som vandbakkelserne. Læg forsigtigt 1 dejcirkel oven på hver ubagt vandbakkelse.
Bag vandbakkelserne i ovnen i 40 minutter, og åbn ikke ovnlågen under bagningen, da vandbakkelserne kan falde sammen. Tag dem ud af ovnen, og afkøl dem helt på en bagerist.
Nutellaskum
Hæld fløde og Nutella i en skål, og pisk det til skum med en elpisker. Fyld skummet i en sprøjtepose med stjernetylle.
Pynt
Skær toppen af de afkølede vandbakkelser, og sprøjt nutellaskum ned i vandbakkelsen i et højt lag. Læg toppene på igen. Sprøjt lidt ekstra skum på toppen, og pynt med ½ Ferrero Rocher og finthakkede hasselnødder.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner